EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Уведомление за преобразуване на фирма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Уведомление за преобразуване на фирма

mail19:03 | 18.03.2011прегледи 1427 коментарикоментари 0


Образецът на удостоверение за уведомяване на териториалните дирекции на Националната агенция за приходите за прехвърляне /НАП/, преобразуване или прекратяване на предприятия е публикуван на страницата на агенцията. Това съобщи министърът на финансите Симеон Дянков в отговор на въпрос на Мая Манолова от "Коалиция за България" за проблеми при преобразуването на търговски дружества в резултат на последните промени в Данъчно осигурителния процесуален кодекс.
Тя посочи, че е възникнал хаос, тъй като териториалните дирекции не знаели какви удостоверения да издават, нямали бланки, а в Търговския регистър не знаели какво да правят с подадените заявления преди влизането на измененията в сила.
Според Манолова промените не решават проблемите с ДДС-измамите, а създават проблеми на бизнеса. Министърът на финансите съобщи, че на среща на представители на НАП и Агенцията по вписванията на 7 март е представен новият образец на удостоверението, който вече може да се намери на страницата на НАП. Той посочи, че целта на промените в ДОПК е да се елиминират случаите, водещи до невъзможност за събиране на задължения след прехвърляне, преобразуване или прекратяване на
търговски дружества, т. е. се цели борба с ДДС-веригите. Дянков отбеляза, че ще поиска анализ дали предварителната идея е добре изпълнена законодателно и как се изпълнява от администрацията.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg