EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Търсят се протестни домейни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търсят се протестни домейни

mail19:20 | 20.08.2013прегледи 1851 коментарикоментари 0


През последните месеци се наблюдава тенденция за активно купуване на домейни, свързани с актуални тенденции и популярни „вирусни“ явления в интернет. Сред най-атрактивните изрази са станалите популярни напоследък в мрежата „интернет лумпен“ и „млад меринджей“, а много имена като internetlumpen.com, internetlumpen.net, internetlumpen.org, internetlumpen.info, mladmerinjei.com са заети през последните дни. Това съобщават от българска хостинг компания, която отчита сериозен ръст в търсенето на домейни, свързнаи с „горещи“ тенденции във виртуалното пространство. Търсят се още домейни, свързани с актуални събития, забавни наименования, „вирусни“ онлайн клипове, популярни „бисери“ от публичното пространство и др.
„Най-често целта в такива случаи е, собственикът на домейна да спечели трафик от актуалността и нарасналото търсене на определени думи и изрази. Когато голям брой хора търсят такива актуални думи, те лесно попадат на сайтове със съответното наименование. По този начин собствениците на интернет проекти могат да увеличат потребителите си, възползвайки се от тенденциите“ - обяснява Любомир Русанов, управител.
Според него, от подобен ход има смисъл, ако собственикът на домейна създаде и уебсайт, който да бъде индексиран на предни позиции в интернет търсачките при търсене на съответния израз. От значение е и съдържанието, което ще бъде публикувано на страницата, както и нейното популяризиране и цялостно развитие.

 

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg