EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Търсят се най-успешните производители на храни?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търсят се най-успешните производители на храни?

mail15:00 | 11.10.2023прегледи 364 коментарикоментари 0


Над 10 000 души дойдоха да видят първокласни животни от цялата страна на 17-ото Национално животновъдно изложение край Сливен.
„Срещата на елита“ откриха земеделският министър Кирил Вътев и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за селекция и репродукция в животновъдството Георги Йорданов.

За пореден път на изложбените площи до разклона за с. Мечкарево, животновъди показаха елитни български животни от говедовъдството, овцевъдството, козевъдството, коневъдството и биволовъдството.

Министерството на земеделието и храните ще проведе конкурс за производители на най-успешните български продукти представени на пазара, в категории: плодове, зеленчуци, мляко, месо и пчелен мед. Очаква се конкурсът да стартира през следващата година“, каза министър Вътев пред изложителите.

Той посочи, че целта е да се стимулира производството на повече български продукти, които да стигат до пазара. В тази връзка министър Вътев съобщи, че се обсъжда и идеята за създаването на български магазини само с регионални продукти или т. нар. „свежи продукти“. Той поясни, че има доста добри примери от Франция, Австрия и Италия. Работим усилено за достъп на земеделските производители и животновъди до пазари, а на потребителите до родни продукти, информира министърът.

Организатори на едно от най-значимите животновъдни изложения у нас по традиция са Изпълнителна агенция по селекция и репродукция


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg