EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Търсят нефт в Северна Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търсят нефт в Северна Гърция

mail11:00 | 23.09.2013прегледи 558 коментарикоментари 0


Израелската Ratio Petroleum и Energean Oil and Gaz - компанията, есксплоатираща находището в района на Принос, са внесли иск за сондажи в министерството на околната среда и енергетиката, за да търсят нефт в Северна Гърция, съобщава в. "Имерисия".
Сондажи за въглеводороди ще се правят в два нови района на залива Термайкос /Солунския залив/ и в Струмския залив Орфанос западно от Кавала.
Очаква се в следващите дни компаниите да получат отговор от компетентните гръцки власти.
В миналото двата въпросни района бяха изследвани. Солунският залив бе предоставен за сондажи на Texaco през 60-те години, а след това през 1981 г. районът бе изследван от тогавашната петролна компания ДЕП. Заливът Орфанос също бе даден за изследване през 60-те години на американската Okeanic, а след това там сондажи през 1980 г. извърши и държавната компания ДЕП. Изследванията не дадоха очакваните резултати, но надеждите са, че новите технологии ще помогнат да бъдат открити въглеводороди в двата района.
Компанията Ratio има 15-процентно участие в израелското газово находище Левиатан. Възлагателни договори се очаква да бъдат сключени до началото на октомври и с компаниите, които ще търсят въглеводороди на други места в Гърция и по-специално край град Янина и в западната част на залива на град Патра, полуостров Пелопонес. За третия район Катаколо, на същия полуостров, изглежда, че процедурата се бави и ще бъде придвижена след края на октомври.

 


Тагове: нефт, Гърция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg