EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Търси се любимо дърво

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търси се любимо дърво

mail17:45 | 18.05.2012прегледи 501 коментарикоментари 0


За трета поредна година Фондация “ЕкоОбщност” обявява набиране на номинации за конкурса “Дърво с корен”. С него се търси не най-дебелото, най-старото, най-високото или най-красивото дърво, а най-обичаното и запечатало се в сърцата и умовете на хората.
Дървото победител ще получи привилегията да представи България в международния конкурс “Европейско дърво на годината 2013” и ще бъде обгрижено с необходими мерки за подобряване на състоянието му.
В конкурса ще бъдат отличени победители и в две допълнителни категории – “Млад природолюбител” – за деца от 6 до 14 годишна възраст и “Дърво с бъдеще” – за хора, засадили в последните 5 години млада фиданка и грижещи се за нея.
В “Дърво с корен 2012” могат да участват всички – деца, възрастни, учители, ученици, дори институции, фирми, организации или просто неформални групи от хора.
Конкурсът „Дърво с корен” на Фондация „ЕкоОбщност” се провежда с подкрепата на “Алпин Джобс”, „Адвенчър нет”, National Geographic Bulgaria и NG Kids Bulgaria.
Как да участвате
Изпратете вашата номинация до 31 август 2012 г. на: tree@bepf-bg.org
Номинацията трябва да съдържа:
- Вашата история за дървото.
- Най-малко 3 снимки на дървото в електронен вид, с добро качество и кратък пояснителен текст към всяка снимка.
- Местоположение на дървото – по възможност с GPS координати.
- Характеристика на дървото – вид, височина, обиколка, възраст.
- Категорията или категориите, за които номинирате дървото.
- Информация за номиниращия – име и населено място, възраст, адрес за кореспонденция, електронна поща, телефон за връзка.
Награди
Дървото победител в „Дърво с корен 2012” ще получи специализирана грижа за подобряване на състоянието му, осигурена от фирма “Алпин Джобс”. То също така ще получи привилегията да представи България в конкурса „Европейско дърво на годината 2013”.
Стопанинът на отличения победител в категория „Дърво с бъдеще” ще получи ваучер за градински инструменти и принадлежности.
В категория ”Млад природолюбител” наградата е рафтинг приключение, осигурено от „Адвенчър нет” и допълнителни подаръци от списание National Geographic Kids Bulgaria.
 


Тагове: дърво, конкурс
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg