EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Търсене на малки потребителски кредити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търсене на малки потребителски кредити

mail16:30 | 05.11.2014прегледи 737 коментарикоментари 0


Над 14% е ръстът в броя на запитванията за потребителски кредити между 800 и 2000 лева през последния месец, посочват от консултантския сайт www.creditpoint.bg. Според наблюденията на експертите причината се крие в невъзможността на домакинствата да покрият натрупани и належащи разходи на прага на зимата. „При 1500 лева кредит за 2 години означава месечна вноска от около 70 лева, което е приемливо за повечето хора. Оскъпяването на такъв банков кредит е около 200 лева за целия период или около 8 лева месечно, а позволява на домакинството да направи неотложните покупки и плащания сега и да е готово да посрещне тежкия сезон”, коментирът експертът Тошев.
Хората обикновено теглят заем в банката, в която получават заплатите си, където дължимата сума се спира автоматично и е освободена от допълнителни такси, разясняват още експертите.
Еспертите виждат, че малките банкови заеми стават все по-предпочитани спрямо бързите кредити, които по-често се ползват за суми под 500 лева. По-ниското оскъпяване при потребителски заем е една от основните причини, но за клиентите е важно и реномето и риска при избирането на партньор - кредитна институция. Честите дискусии в медиите покрай промените в Закона за потребителския кредит и случаите на некоректност от страна на някои фирми от сегмента бързи кредити карат потребителите да се чувстват по-сигурни, когато работят с банка.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4099