EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Търгът за "Тракия" през ноември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търгът за "Тракия" през ноември

mail14:15 | 14.09.2009прегледи 465 коментарикоментари 0


Планът за изграждане на големите инфраструктурни проекти ще бъде оповестен на 14 септември, съобщи пред БНР Росен Плевнелиев, министър на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).
Работна група от ЕК и МРРБ ще уточнят окончателно приключването на предприсъединителната програма ФАР, по която от две години европейските плащания са замразени и на практика тя се довършва с пари от бюджета. Тук се касае за повече от 513 договора на стойност 133 млн. евро, които са подписани през годините и са със замразено финансиране.
Пленвелиев съобщи, че на срещата с групата от ЕК на 23 и 24 септември ще бъдат прегледани договор по договор общо 210 случая, за да се преценят общите критерии и параметри, по които те да се финализират.
По отношение на магистрала "Тракия"  пречат няколко големи проблема. "В момента все още нямаме т.нар. чисто трасе и строително разрешение за трите лота на "Тракия", но и ще трябва да се работи денонощно по един критичен план, който ние сме направили, за да можем да получим строителното разрешение някъде през февруари месец", обясни министърът.
"Това е първата голяма обида, която лично аз наследявам, а именно че 24 години говорим за тази възможно най-важна магистрала за България, но и досега тя няма строително разрешение, и досега не са решени куп технически проблеми около нейното строителство. И това е много важно, защото за съжаление досега политиците са се фокусирали върху концесиите, върху милионите, върху милиардите, а има толкова несвършена работа".
Тръжната процедура за "Тракия" може да стартира през ноември, изпълнител да бъде избран през февруари, когато се очаква да се получи и строителното разрешение, а самото изпълнение да започне през април 2010.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 961