EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Търговците на цигари със задължителна регистрация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търговците на цигари със задължителна регистрация

mail11:49 | 18.03.2010прегледи 1894 коментарикоментари 0


Регистрацията в митниците за продажба на тютюневи изделия е задължителна и безплатна, съобщиха от Агенция "Митници".
Около 150 заявления за издаване на разрешителни за продажба на тютюневи изделия са подадени в митницата в Пловдив до средата на март, се посочва в съобщението. Всички търговци на тютюневи изделия, включително и търговците на дребно, трябва да подадат заявления до 30 април. Издаването на разрешителни е напълно безплатно, отпада и годишната такса, се посочва в съобщението.
Това стана възможно, след като с промени в Закона за акцизите и данъчните складове разрешителният режим за продажба на тютюневи изделия премина от общините към митническата администрация, отбелязват от агенцията.
Документи за издаване на разрешителни се приемат в съответните бюра по места в Стара Загора, Казанлък, Пазарджик, Смолян и Карлово. Списък на митническите учреждения и техните координати може да бъде намерен на адрес http://customs.bg.
За да продават тютюневи изделия, търговците задължително трябва да са регистрирани по ДДС. Търговските обекти, които досега са имали разрешение от общинските власти, трябва да подадат документи за пререгистрация, включително старото разрешително, до края на април. По предварителни данни и информация на общинските служби, за областите Пловдив, Стара Загора, Пазарджик и Смолян има около 7500 такива обекта.
Представители на обектите, за които няма стари разрешителни, трябва да подадат документи в най-близката митница или митническо бюро, като отбележат, че досега не са търгували с цигари. Предвижда се издаването на разрешителните да бъде в едномесечен срок, който ще започне след влизането в сила на правилника за прилагане на закона за акцизите и данъчните складове.
От митниците посочват, че ще обработват с предимство "новите обекти" и отбелязват, че тези търговци могат да продават тютюневи изделия, едва след като получат разрешително. Търговци, които съхраняват, предлагат или продават тютюневи изделия без разрешение, подлежат на имуществена санкция от 50 000 лева до 100 000 лева, като тютюневите изделия ще бъдат отнемани в полза на държавата.
Пълните указания за издаване на разрешения за продажба на тютюневи изделия, както и проект на правилника за прилагане на ЗАДС, могат да бъдат намерите на сайта на Агенция "Митници".



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg