EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Търговци на едро & дребно манипулират софтуер

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търговци на едро & дребно манипулират софтуер

mail16:20 | 14.06.2016прегледи 1354 коментарикоментари 0


21 компютърни конфигурации със софтуер за манипулиране на оборотите са иззети от търговци на едро и дребно при проверки в Несебър и курорта "Слънчев бряг", извършени от екипи на бургаската дирекция на агенцията за приходите, съобщи Дарик радио.

Данъчните са проверили също и питейни заведения с високи обороти, дискотеки и нощни клубове, ресторанти, заложни къщи и ателиета за татуировки. Три от обектите са извършвали дейност без фискални устройства, а в други седем са установени разлики в касовите наличности, съобщиха от приходната агенция. За нарушенията са съставени актове, предстои издаването и на наказателни постановления.

През целия активен летен туристически сезон ще се извършва засилен контрол по спазването на данъчното и осигурително законодателство. По Черноморието ще бъдат командировани и служители на НАП от вътрешността на страната, заканиха се от приходното ведомство.

Целта е максимално изсветляване на туристическия сектор и облагането на оборотите с реалните данъци и осигуровки, поясниха бургаските данъчни.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg