EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Търговският флот на света в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търговският флот на света в Гърция

mail14:00 | 05.06.2012прегледи 563 коментарикоментари 0


Най-голямото световно изложение на търговския флот "Посейдония" започва днес в Гърция в условията на нарастваща тревога за световната икономика и за бъдещето на страната домакин, съобщава гръцкият вестник "Катимерини" в електронното си издание. Хиляда осемстотин и седемдесет участници от 87 държави ще се включат в петдневния панаир, който се очаква да привлече над 17 000 посетители. Изложението ще покаже, че Гърция "остава отворена за бизнеса", заяви организаторът Теодоре Вокос. Китайската корабостроителна индустрия ще бъде силно представена с национален павилион, както и още 21 държави от Африка, Европа, Северна Америка, Латинска Америка и Азия, включително Япония и Южна Корея.
Изложението се организира на всеки две години от пет десетилетия. Очаква се една от основните теми на конференцията да бъдат перспективите за световната икономика, тъй като обемът на превозваните стоки е ключов показател, отбелязва вестникът. Гръцката корабна индустрия, която е най-голямата в света като товароподемност, вече отбеляза спад от 8,6 процента миналата година, и то не заради кризата в Гърция, сочат данни от Съюза на гръцките корабособственици, цитирани от Франс прес.
Търговският флот е международен бизнес. Ето защо добрата новина за гръцкия търговски флот е, че не е засегнат от гръцката криза, заяви Вокос. Световната криза обаче се отразява на индустрията, заради по-малките обеми стоки, които се превозват в резултат на рецесията, допълни той. Сред другите проблеми в сектора той посочи излишеството от кораби и сдържаността на банките за отпускане на заеми.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg