EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Търгове за павилиони на Женския пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търгове за павилиони на Женския пазар

mail16:00 | 19.03.2014прегледи 1447 коментарикоментари 0


Очаква се реновацията на Женският пазар в София да завърши през месец май т.г., както е известно големият ремонт стартира на 1-ви август 2013 година.
Строят се шест сгради между улиците „Св. св. Кирил и Методий” и „Екзарх Йосиф”. В две от сградите ще има магазини за месо, хляб, ядки, напитки, захарни изделия, вестници и списания. В трета сграда ще са шивачи, обущари, ключари, часовникари, парфюмерия, стъкларски, църковен магазин и фотоателие. Четвъртата сграда е за занаяти, където ще има грънчарски магазин, магазин за дърворезба, ювелирни изделия, стоки от ковано желязо и за икони. В друга сграда ще има аптека, банков клон, заведение за бързо хранене, фризьорско ателие, магазин за спортни стоки, магазин на мобилен оператор, пункт за битови сметки, химическо чистене и зоомагазин. Последната сграда ще има книжарница, парфюмерия, бижутерия, антиквариат, оптика, цветарски магазин и фотоателие.

В откритите пространства между сградите ще се провеждат тематични пазари.
Предприятието "Пазари-Възраждане” ЕАД обяви търгове за отдаване под наем на повече от 90 обекта на територията на пазара, детайли могат да се видят на интернет страницата на фирмата.
В класирането на кандидат-наемателите ще има 15% бонус за хора с увреждания и 10% за занаятчии. По-малките обекти ще се дават за 5 години с начална тръжна цена от 350 лв. а по-големите - за 7 години. Най-ниската начална цена за наем е 490 лв.за за павилион от 6,1 кв.м. Най-скъпа е полифункционална  зала от 117.56 кв.м. площ – 1800 лв. на месец. На второ място е стартовата цена на банковия клон - 1700 лв. за 41,1 кв.м. 1620 лв. е началната цена за наем на 40,7 кв.м аптека.

Едно лице не може да наеме повече от 3 павилиона, както и те не могат да се преотстъпват на трети лица.
Документите за участие струват 80 лв., а депозитът за участие в търга е 300 лв. Всички физически и юридически лица, които ще участват, трябва да подадат документи между 25 март и 8 април. Конкурсът ще е на 9 април. Договорите ще са от 1 юни и ще са за срок от 5 години.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg