EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Търгове за Мостстрой, Зрънчо + Хотел „Рожен”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търгове за Мостстрой, Зрънчо + Хотел „Рожен”

mail06:45 | 27.01.2016прегледи 3614 коментарикоментари 0


Мила Лазарова

Според Информационната система за производството по несъстоятелност на Министерство на правосъдието в обявление на предстоящи продажби от синдици на съответните фалирали фирми за февруари и март фигурират известни компании.

Синдикът на МОСТСТРОЙ-СОФИЯ" АД продължава да обявява на търг движимо и недвижимо имущество, собственост на фирмата. Около София се продават имоти и вещи стойност почти 400 хил. лв. Други имоти – поземлени, както сгради и строителни съоръжения  извън София са с начална цена общо от 2 043 388,80 лв.  Компанията-майка „Мостстрой” е създадена през 1970 г., през 1997 година е приватизирана и години по-късно преминава в ръцете на Васил Божков.
Като държавна структура компанията има  дълъг опит като строител в инфраструктурата и е построила много от големите мостови съоръжения в България. През октомври 2010 г. „Мостстрой“ поиска фалит заедно с три от основните си дъщерни дружества - „Мостстрой-София, „Мостстрой-Велико Търново“ и „Мостстрой-Пловдив“. Софийският градски съд обаче отхвърли молбата за несъстоятелност на компанията-майка „Мостстрой“. Засега в несъстоятелност са обявени дружествата във Велико Търново и София.

Продължава и разпродажата  на активи на „Зрънчо" ООД, която е в несъстоятелност от няколко години. Синдикът сега продава  поточна линия за производство на царевични пръчици при първоначална цена от 69 720 лева. Преди са обявявани на търг имоти и сгради за няколко стотици хиляди лева. Фирмата бе познат производител на царевични пръчици.

Синдикът на фалиралата „Пълдин Хотелс Слънчев Бряг", която бе собственик на емблематичния хотел „Рожен” в Пампорово, продава хотела при първоначално обявена цена от   4 485 587 лв.  Предстоящият търг е втори, първият е през октомври 2013 година, когато исканата цена за него е 6 407 981 лева. Хотел Рожен приема първите си гости през 1974 година, години по-късно попада в списъци за приватизация.

 

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg