EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Търг за магистрала до Косово

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търг за магистрала до Косово

mail18:02 | 30.07.2019прегледи 1253 коментарикоментари 0


Вицепремиерът на Северна Македония Буяр Османи като координатор на правителството на Северна Македония за реализация на проекта Скопие - Блаце заедно с директора на Общественото предприятие за държавни пътища Зоран Китанов публично представиха обявата за търг за реализация на първата фаза от магистралата Скопие-Блаце, съобщи Плусинфо.

Като координатор на проект за мен представлява голямо задоволство, че може да съобщим, че стартира проектът Скопие - Блаце, един от най-важните инфраструктурни проекти на правителството, с който Република Северна Македония ще се свързва с магистрала с Република Косово, изтъкна Османи, цитиран от БТА.

Османи заяви, че на срещата на Берлинския процес, която се проведе в Познан, Полша, в началото на месеца, в рамките на Инвестиционната рамка за Западните Балкани се осигуриха нови 27 милиона евро за финансиране на втората част от трасето с дължина от около 11 километра. С изграждането на тази магистрала и нейното свързване с магистралата Прищина- Блаце, времето за пътуване между Скопие и Прищина ще се намали от над два часа на по-малко от един час, с което Скопие и Прищина ще станат на практика най-близките столици на Балканите, подчерта Османи.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg