EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Турция:Сирийци изнасят храни за $ 5 млн. дневно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция:Сирийци изнасят храни за $ 5 млн. дневно

mail09:05 | 08.09.2016прегледи 818 коментарикоментари 0


Сирийски емигранти и техни фирми, които пребивават  трайно в Турция,  изнасят за Сирия стоки, основно храни, дневно в рамките на над $ 5 млн., съобщава Hurriyet daily news, като се позовава на представител на сирийската търговска асоциация. " Нашата цел е да отговорим на всекидневните нужди от храни в Сирия. Ние планираме да увеличим износа, като по този начин донесем и приходи в чуждестранна валута към Турция, която ни приюти от началото на гражданската война в Сирия ", заяви Тахер Ахмад Касем, ръководител на Сирийската търговско-промишлена палата в Турция.
Той отбеляза, че асоциацията, която е създадена преди 21 месеца, има 600 членове, като тя ще бъде разщирявана с клонове в южните провинции на Турция. Турски фирми биха могли да внасят памук, кимион, леща и бакла от Сирия.
"Ние искаме да внасяме някои селскостопански продукти, които се произвеждат от фермерите в Сирия, близо до границата с Турция, включително леща, кимион и маслини. Ние направихме необходимите постъпки в икономическото министерство на Турция ", каза той, като благодари на властите за тяхната подкрепа.
В Турция годишно се създават по 50 000 нови фирми, като сега над една четвърт от всички нови предприятия с чуждестранна собственост, са сирийски.
Само за първите седем месеца на годината  общо 2786 чуждестранни фирми са създадени в Турция, според последните данни на Съюза на камарите и стоковите борси на Турция (TOBB).  1102 от тях са със сирийски партньори, 177 с иракчаните и германци.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg