EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Турция:Вместо европейски туристи - араби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция:Вместо европейски туристи - араби

mail16:05 | 02.08.2017прегледи 9407 коментарикоментари 0


Турция компенсира отлива на европейски посетители с туристи от Близкия изток. Изправена пред по-нататъшния отлив на германски посетители заради политическото напрежение между Берлин и Анкара в последните месеци, турската туристическа индустрия ухажва туристите от Близкия изток и държавите от Балканския полуостров. Deutsche Welle докладва за ситуацията от един от най-популярните курорти в страната – Анталия.
С драматични планини, извисяващи се високо над тюркоазените води, обградени от естествени пясъчни плажове, средиземноморското крайбрежие на Турция някога изглеждаше като оазис от политическите турбуленции в Анкара. Известен като Турска ривиера, само до преди две години регионът привличаше рекорден брой европейски туристи. Сега обаче туристическият бранш се бори, за да привлича посетители на фона на задълбочаващата се дипломатическа криза между лидерите на страните от Европейския съюз и президента Реджеп Тайип Ердоган, съобщава Радио „Фокус“ в рубриката „Балкански туристически часовник“.
Управител на популярно нощно заведение в Анталия разказва, че преди няколко години са преобладавали клиентите от Европа, докато сега такива може да бъдат забелязани едва на две-три маси в бара. Ситуацията се е влошила не само заради опита за държавен преврат и многобройните терористични атентати. Иронично, но повишените мерки за сигурност също са допринесли за отлива на европейските туристи, тъй като често пъти патрулиращи полицаи спират в заведенията и започват да оглеждат клиентите, които разпускат в тях. А това не се харесва на туристите, които в подобни ситуации най-често решават просто да напуснат бара.
За да оцелеят в срива, представителите на туристическия бранш в региона са принудени да привличат представители на други националности. В резултат през настоящата година Анталия посреща повече клиенти от Иран, Ирак и донякъде – от държавите на Балканския полуостров.
Привличането на арабски туристи може и да е алтернативен вариант за справяне с кризата, но редица собственици на хотели споделят, че приходите от тях са твърде слаби, за да останат отворени целогодишно за прием на гости, както преди години. Надеждите са, че дипломатическата буря ще отмине, и когато слънцето отново се покаже, Турция ще е толкова атрактивна, че туристите няма как да стоят настрана от нея.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046