EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Турция: Уволнения в мобилни оператори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция: Уволнения в мобилни оператори

mail17:14 | 18.08.2016прегледи 690 коментарикоментари 0


Турските власти издадоха два указа, с които уволняват над 2 хиляди полицаи и стотици военни и служители на регулатора на телекомуникационнните оператори в страната във връзка с опита за преврат. Указите, които са публикувани в местния вариант на Държавен вестник, включват две решения, едното от които е за закриване на Дирекцията по телекомуникации. Правомощията ѝ ще бъдат прехвърлени към регулатора. Другото решение е за назначаване на главнокомандващ на въоръжените сили от президента.
Междувременно турският министър на правосъдието Бекир Боздаг написа в Туитър, че около 38 хиляди затворници ще бъдат пуснати по схема за "контролирано освобождаване". Реформата, обявена в декрет на властите, ще позволи на много хора да напуснат препълнените места за лишаване от свобода чрез пробация.
От възможността ще могат да се възползват само лица, осъдени за престъпления, извършени до 1 юли 2016 година. В тях не влизат тези с наказание за умишлено убийство, производство и търговия с наркотици, престъпления срещу сигурността на държавата и конституционния ред, разгласяване на държавна тайна и нарушения по Закона за борба с тероризма. /БНР

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg