EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Турция срещу българските превозвачи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция срещу българските превозвачи

mail08:30 | 29.05.2013прегледи 409 коментарикоментари 1


От 1 юни ще продължат рестриктивните мерки спрямо българските превозвачи от страна на турските власти, като дори ще има и нови. Това е позицията на турските превозвачи UND, е станало ясно след осемчасови преговори в Истанбул от страна на българския и турския бранш, съобщи за Агенция „Фокус” Койчо Русев, член на УС на АЕБТРИ. От българска страна в преговорите участваха АЕБТРИ и БАСАТ, от турска – UND – Асоциацията на турските превозвачи. „Подготвихме протокол, с който искахме да намерим някакви решения, да сближим позициите си, но те са категорични, че от 1 юни ще продължат рестриктивните мерки, като са записали, че дори ще има и нови. Става ясно, че всичко е по тяхно предложение. Министерството на транспорта е направило предложение до Митниците, от там е разпоредено на граничните пунктове и всичко е с цел – да се смачка конкурентноспособността на българските превозвачи”, обясни Койчо Русев.
По думите му – въпреки аргументите на българската страна, от турска нямат желание да се решават проблемите и да се откажат от незаконните действия спрямо българските превозвачи, които противоречат на международните конвенции. „Напротив, започват да ни заплашват, че ще има нови санкции. Имаме изготвен протокол, в който се посочва – каква е тяхната позиция, но ние не сме съгласни с това, което е записано в него. Ние искаме – спазване на международните конвенции, договори, спогодби. Нищо друго не искаме. Имаме документи от Париж, които тълкуват, че ние сме прави, те го виждат това, и въпреки всичко – създават и правят техни нормативи, които ги няма никъде, и те си ги измислят”, каза Койчо Русев. По думите му – сред основните аргументи от турска страна, е че българските превозвачи им изземват товарите.
По думите на Койчо Русев, при това положение, единствената възможност не остава нищо друго, освен от българска страна да се настоява за реципрочни мерки спрямо турските превозвачи.

 

 

 


 
Коментари
 
YTWTcFeR - 17-02-2014 г. 16:39:37

I found myself nodding my noggin all the way thgourh.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg