EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Турция: Сделки с имоти само с турски лири

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция: Сделки с имоти само с турски лири

mail15:36 | 17.09.2018прегледи 790 коментарикоментари 0


Турският президент Реджеп Ердоган е издал решение за забрана на вътрешни продажби на имоти и на сделки за отдаване под наем в чуждестранна валута - ход, целящ да помогне за известно укрепването на силно обезценената турска лира, съобщава "Уолстрийт джърнъл".

В решение, публикувано в турския Държавен вестник, Ердоган също забрани сделките с лири, фиксирани към чуждестранни валути.

Минали транзакции в чуждестранна валута пък трябва да бъдат преобразувани в турски лира в рамките на 30 дни по курсове, които ще бъдат договорени между страните, се посочва в решението на президента.

Транзакциите в щатски долари и евро са нещо обичайно в Турция, особено в сектора на търговските недвижими имоти, където строителните предприемачи често начисляват наеми в чуждестранни валути, за да могат да погасяват техни задължения зад граница. При обезценката на турската лира спрямо долара с около 40% през настоящата година, подобни валутни транзакции се превърнаха в основен източник на притеснения за инвеститорите, които се страхуват, че много от наемателите, чиито доход е в местна валута, няма да могат да се справят със силно раздуващите се разходи за наем.

 

 

 


Тагове: Турция, Ердоган
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg