EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Турция с мерки срещу шапа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция с мерки срещу шапа

mail10:00 | 14.01.2011прегледи 677 коментарикоментари 0


В селищата в региона на Къркларели край българско-турската граница са засилени мерките срещу зараза от шап по животните, след като в 3 диви прасета в района на Бургас бе открит шап.
Директорът на областната Дирекция по земеделие и селско стопанство Хасан Чеби заяви, че в селищата на района се забранява пускането на животните извън стопанствата. Стопаните били предупредени да не допускат външни хора при животните, съобщи Анадолската агенция.
Чеби възнамерявал тези дни да посети Бургас,където да разговаря с българските колеги и да научи какво е състоянието.
С решение на турското министерство на земеделието и селското стопанство бяха затворени до края януари пазарите за продажба на открито на живи животни в района на Одрин. Забранява се до второ нареждане продажбата на открито на всякакъв вид животни в Тракийска област.
Това е превантивна мярка с цел да не се допусне прехвърляне на зараза от шап през българотурската граница към Турция, се отбелязва в писмо до одринското валийство и областната ветеринарна служба. На властите, упражняващи ветеринарен контрол, е наредено да засилят санитарните мерки, в това число да се забрани движението на животинските видове, които са чувствителни към шапа, и да не се допуска внос от чужбина на животни за колене и продажба необходимите здравни сертификати.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4125