EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Турция с интерес към БГ енергиен сектор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция с интерес към БГ енергиен сектор

mail16:00 | 01.06.2011прегледи 623 коментарикоментари 0


Възможностите и предимствата, които България предлага за инвестиции и бизнес, бяха представени на симпозиум в Турция. С изложения и видеоматериали бе представена подробна информация за България, за данъчната и митническата система, за състоянието на работната ръка, безработицата, както и за предимствата и възможностите, които страната предлага за инвестиции, не само за едрия бизнес, но и за малките и средни предприятия и бизнесмени.
Подчертано бе предимството на България от членството в ЕС и че всеки участник в бизнеса в България е съпричастен и към европейския бизнес, и има възможности да се възползва от европейските фондове. Въпреки икономическата криза, това е най-доброто време за инвестиции в дългосрочна перспектива, смятат участниците във форума. Специално внимание от страна на гостите бе обърнато на факта, че населените компактно с турско население области в България се нуждаят много осезаемо от инвестиции, за да се спре миграцията. В този смисъл бе отправен и призив към турските бизнесмени да се насочат към тези области.
Относно визовите режими между двете страни, стана ясно, че има случаи, в които са спрени инициативите за бизнес у нас, заради визовите ограничения. От страна на турския бизнес има инвестиционен интерес в енергийни проекти и инвестиции във ВЕИ.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg