EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Турция: Пореден удар за туризма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция: Пореден удар за туризма

mail07:05 | 27.02.2020прегледи 760 коментарикоментари 0


Туристите, пристигащи в Турция, се увеличиха през януари, но има признаци, че потокът им ще намалее през следващите месеци, съобщи асоциацията на хотелиерите след затварянето на границата с Иран заради разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.

Безпокойството от епидемията в Иран, който е ключов източник на туристи в Турция, доведе до решението на Търкиш еърлайнс да отмени полетите си до четири града в Иран.

Министерството на туризма съобщи, че през януари броят на чуждестранните туристи се е увеличил с 16,1 процента в сравнение с миналата година и е достигнал 1,79 милиона, а иранците са четвърти по численост с дял от 6,7 процента, допълва БТА.

Асоциацията та хотелиерите обаче посочи, че през февруари и март има известен спад в резервациите.

Вчера турският министър на здравеопазването каза, че страната е затворила границата си с Иран и е отменила входящите полети като предпазна мярка срещу разпространението на коронавируса. Техеран съобщи, че 12 души са починали, а над 61 са заразени от вируса в Иран.

Обикновено голям брой ирански туристи посещават Турция през март и април около иранската нова година в края на март, така че по-дълготрайното затваряне на границата би се отразило значително на туристическия сезон в Турция. Миналата година около 2,1 милиона ирански туристи са посетили Турция.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg