EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Турция отзовава посланика си от Берлин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция отзовава посланика си от Берлин

mail07:05 | 03.06.2016прегледи 1102 коментарикоментари 0


В четвъртък Турция е обявила, че отзовава посланика си Хюсейн Карслъоглу от Берлин, предаде Интерфакс, като се позовава на германския вестник BIld.
Решението е взето във връзка с резолюцията на германския парламент за признаването на арменския геноцид. Признаването на арменския геноцид от германския парламент е срамно и е признак за „непознаване и неспазване на закона“. Това се казва в изявление на турското външно министерство, цитирано от Reuters.
В прессъобщение, в което потвърждава отзоваването на турския посланик от Берлин, министерството посочва, че решението на германския парламент е част от усилията за откъсването на етническите турци в Германия от историята им и за тяхната асимилация.

Приемането на резолюцията за признаването на арменския геноцид в германския парламент ще има сериозни последствия за отношенията между Турция и Германия. Това заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от AFP.
„Тази резолюция ще засегне сериозно турско-германските отношения“, заяви Ердоган пред пресата в Кения, където извършва посещение.
Той посочи, че след връщането си в Турция ще бъде взето решение за „постъпките“, които страната му ще направи в отговор на решението на Германия.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg