EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Турция иска да търгува с венецуелско злато

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция иска да търгува с венецуелско злато

mail10:35 | 15.02.2019прегледи 864 коментарикоментари 0


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган намекна, че желае да развива търговия със злато с Венецуела въпреки предупрежденията на САЩ, които внимателно проучват търговските връзки между Турция и Каракас, предаде АФП.

Анадолската агенция съобщи през януари за посещение в Турция на Тарек Ел Аисами, министър на промишлеността и националното производство в правителството на Мадуро.

Според информации в медиите Венецуела е изнесла в Турция злато за близо 900 милиона евро през 2018 г. и в средата на януари двете страни са се договорили да увеличат този износ в съответствие със споразумение, предвиждащо рафиниране на венецуелско злато в завод в Чорум. 

Високопоставен американски представител заяви по-рано, че Вашингтон проучва търговските контакти между Анкара и Каракас, по-специално износа на злато от Венецуела за Турция, за да установи дали са в нарушение на американските санкции, наложени на Венецуела.

Разглеждаме характера на турско-венецуелската търговска дейност и ако преценим, че е в нарушение на нашите санкции, ние със сигурност ще предприемем действия, посочи американският представител.

Около петдесет страни, включително САЩ и 23 страни членки на ЕС, признаха или подкрепят председателя на венецуелския парламент Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за временен президент на 23 януари.

Турският президент Ердоган твърдо подкрепя Мадуро.

Ердоган се обади на Мадуро на 23 януари, за да заяви подкрепата си за него.

Ердоган и Мадуро поддържат тесни връзки от няколко години. Мадуро бе един от първите световни лидери, който изрази подкрепата си за Ердоган след опита за преврат в Турция през юли 2016 г.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4097