EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Турция инсталира 11 радарни системи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция инсталира 11 радарни системи

mail10:34 | 09.10.2018прегледи 742 коментарикоментари 0


Турция инсталира 11 радарни системи по бреговете на Егейско море като част от първата фаза на Проекта за наблюдение на крайбрежието (SGRS), съобщава вестник Hurriyet, като уточнява, че той има за цел пресичането на незаконни дейности в морето.
Радарите и електрооптичните сензори ще наблюдават движението на плавателни средства в Егейско море 24 часа в денонощината и седем дни в седмицата. Те ще помогнат на държавните служби да се намесват в случай на незаконни дейности в морето, като контрабанда на мигранти и бракониерство.
Първата и най-важна фаза на проекта, бе въведена в действие с подписването на споразумение през 2013 г. Тя обхваща площ от бреговете на Мраморно море до район в югозападната провинция Мугла.На бреговата линия вече са инсталирани общо 11 станции за наблюдение, чиито служители вече ги провеждат необ ходимите тестове, за да се уверят, че системата работи по начина, за който е проектирана.
Данните, получени от наблюдателните станции, ще позволят предотвратяването на инциденти в морето като сблъсък на два кораба, засичане на мигранти или изхвърлянето на отпадъци. Получената информация ще постъпва в оперативна база, разположена в Анкара. Данните, постъпили в нея, ще бъдат споделяни с Военноморските сили, командването на бреговата охрана, Министерството на транспорта и инфраструктурата, Министерството на околната среда и градоустройственото планиране, Министерството на земеделието, Министерството на митниците и търговията и Генералната дирекция по метеорология. Ако нелегалната дейност в морето се потвърди от съответната институция, екипи от командването на бреговата охрана ще бъдат изпратени на място за проверка.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg