EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Турция и България обсъждат терминал за втечнен газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция и България обсъждат терминал за втечнен газ

mail18:26 | 31.03.2010прегледи 1141 коментарикоментари 1


Турция и България обсъждат възможността за съвместно изграждане на терминал за втечнен природен газ на територията на южната ни съседка. Предварителните намерения са съоръжението да бъде с капацитет 6 млрд. куб. м гориво годишно, съобщава пресцентърът на икономическото министерство, като се позовава на министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който е имал среща с турския министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз. Двамата разговаряха по време на 12-ия Международен енергиен форум, който се провежда в мексиканския град Канкун.
Трайков обсъди сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма с министъра на петрола и природния газ на Оман д-р Мохамад Бин Хамад Бин Сеиф Ал Румхи. Дискутирани са били проектите за газови връзки, които България изгражда със съседни страни, както и проектите АЕЦ „Белене" и „Супер Боровец".
Трайков поканил представители на султаната да посетят София за обсъждане на инициативи от взаимен интерес. Министър Ал Румхи ще съдейства на компании, които искат да инвестират в България. Той покани български фирми да участват в добив на природен газ и в изграждането на енергийната инфраструктура на Оман. Трайков предложи съдействие в подготовката на ядрени специалисти за арабската държава. 


Тагове: газ, терминал
 
Коментари
 
gnwjsrnobp - 13-05-2010 г. 17:13:25

7bdUur <a href="http://mvyfvxpaxahp.com/">mvyfvxpaxahp</a>, [url=http://dwisedjmsnyp.com/]dwisedjmsnyp[/url], [link=http://ruzgbrgrlmwz.com/]ruzgbrgrlmwz[/link], http://wicuwhouafmq.com/

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg