EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Турски фирми за автокомпоненти работят у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турски фирми за автокомпоненти работят у нас

mail07:10 | 29.05.2019прегледи 678 коментарикоментари 0


В България вече има десетки по-малки и по-големи турски компании с предприятия за производство на автомобилни компоненти, а те са втората по големина група в бранша след тази на немските фирми. Нараства и интересът за аутсорсинг на тази дейност като "Нурсанлар Холдинг" в "Нурсан Отомотив", в село Люляково, Бургаско за производство на електрически инсталации за леки автомобили Fiat, Renaut, Hyundai, Ford чрез комплектуване на кабели, внос от Турция) и на "Аркомат", Казанлък (собственост на "Фолксваген Електрик Системлери", част от "Фолксваген Груп").

Още една фирма с турски капитали произвежда електрооборудване за автомобили - "Атес" ЕООД в село Кермен, Сливенско. "Микроак" ООД - Ботевград с предмет на дейност производство и търговия на инструментална екипировка, конектори за битовата и автомобилната електроника и изчислителна техника, полуфабрикати и други е с инвестиция на фирмата "Аксан Калъп санаи ве тиджарет".

Сред 100-те най-големи фирми с участие на чуждестранни инвеститори в България e "Тракия Глас България" ЕАД ("Шишеджам", Турция), специализирана в производство и търговия на стъкло и порцелан за бита, но през 2010 г. пусна в експлоатация своята фабрика за производство на автомобилно стъкло в България.

Турската odelo Fabra Lighting Group инвестира 37 млн. в завод за автомобилни светлини в "Тракия индустриална зона", който ще заработи в края на 2020 г. и ще доставя компоненти на компании като Mercedes и други германски производители. "одело Фарба лайтинг груп" започва да изгражда научно-развоен център в София, където ще работят 40 инженери. Той ще е клон на развойния център на odelo Farba в Щутгарт.

Източник: Банкеръ


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg