EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Туристически район "Долина на розите"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Туристически район "Долина на розите"

mail12:02 | 17.08.2018прегледи 938 коментарикоментари 0


Учредителен комитет за създаване на организация за управление на  туристически район „Долина на розите“, с център Казанлък, вече е сформиран. Според Закона за туризма, процесът продължава с вписване в Националния туристически регистър, в който вече фигурират три района.Според приетите промени от 2013г., страната се дели на 9 туристически района.
 
„Долина на розите“ ще обединява 19 общини -Антон, Гурково, Златица, Казанлък, Карлово, Копривщица, Мирково, Мъглиж, Николаево, Павел баня, Панагюрище, Пирдоп, Сливен, Сопот, Стрелча, Твърдица, Хисаря, Чавдар и Челопеч.

Туристическият район ще бъде с фокус върху здравния и културен туризъм: Балнео, СПА и уелнес туризъм, културно-познавателен и фестивален туризъм, приключенски и екотуризъм, планински пешеходен и рекреативен туризъм, винен туризъм.
 
На срещата за учредителния комитет кметовете представиха предимствата на своя регион като туристическа дестинация, както и проблемите, които трябва да бъдат решени, за да се повиши интереса на нашите и чуждестранни туристи към забележителностите на всяка от общините.

Като голямо предимство на района бе посочена добрата инфраструктура, част от която са магистрала „Тракия“ и подбалканският път от София за Бургас, които позволяват лесно придвижване на туристически потоци към 19-те общини от „Долината на розите“.

Изграждането на районите по туризъм се извършва по проект на Министерството на туризма на тема „Повишаване на капацитета на малките и средни предприятия в сектор туризъм чрез оказване на подкрепа за функциониране на организациите за управление на туристическите райони“. Проектът е на обща стойност 5 052 040 лв. Той стартира на 23 май 2018 г. и ще продължи до 23 май 2021 г.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg