EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Туристите от ЕС се ориентират и към България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Туристите от ЕС се ориентират и към България

mail11:04 | 21.01.2016прегледи 1428 коментарикоментари 0


Гражданите на Латвия се преориентират към почивки в Испания, Италия, Гърция и България, съобщава DELFI. Според представителя на Tez Tour Марина Уланова почивката в Египет през зимния сезон няма алтернатива. През лятото обаче Турции може да бъде заменена от България, Гърция, Испания и Италия.
Ръководителят на Novatours Леонид Моченев казва, че Турция досега е била една от най-популярните дестинации сред клиентите на компанията, но заради събитията интересът е намалял. Той също отбелязва, че отливът от Турция и Египет увеличава интереса към европейски страни като Испания, Италия, Гърция и България.

Три белгийски туроператора са решили да отменят полетите си до тунизийските курорти Джерба и Енфида и до египетските Шарм ел Шейх и Марса Алам до октомври 2016 година, предаде Webdo.tn. Като компенсация туристическите агенции ще увеличат полетите до България с 60%, до Испания с 10%, до Италия с 15% и до Португалия с 30%.
Причината за решението е силният спад на резервациите за курортите в Тунис и Египет. „Джетеър“, ВИП Селекшън и „Сънджетс“ са регистрирали 85-процентен спад на почивките в двете страни.
За да компенсират загубите, туроператорите предвиждат увеличаване на полетите до България, Португалия, Испания и Италия.
Туристическата компания „Томас Кук“ не предвижда подобна мярка.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144