EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Туристи в Бургас мамят полицията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Туристи в Бургас мамят полицията

mail17:15 | 29.08.2017прегледи 9134 коментарикоментари 0


Полицията на Бургас е разкрила опит за измама от страна на чуждестранни туристи, твърдящи, че са обрани, предаде литовският информационен портал Penki.lt.
На 9 август норвежка туристка заявява на полицията, че фотоапаратът и видеокамерата ѝ са откраднати. Но при проверката на летище Бургас, откъдето туристката е излитала от дома си, камерата и фотоапаратът се оказват в багажа ѝ. На 13 август холандски туристи съобщава за откраднати фотоапарат, слънчеви очила и ръчен часовник. Предметите са открити при проверката на багажа му на летището.
В МВР Бургас съобщават за продължаваща порочна практика от страна на чуждестранните туристи, съобщаващи за откраднати ценни вещи за получаване от РУ на полицията на удостоверение, по които застрахователните компании в родните им страни връщат сумата на откраднатото. Характерно е, че чужденците съобщават за кражбата дни преди заминаване, за да може полицията да има малко време за разследване на инцидента. Затова вече от няколко години насам при съмнение пограничната полиция на летищата се уведомява, а тя от своя страна щателно проверява багажа на подалите сигнал за кражба.
Български гражданин е арестуван за това, че се е представял за общински работник и за това, че е откраднал повече от 700 килограма медни тръби от жители на източните испански градове Теулада, Морайра и Бениса, предаде местната медия RTN.
38-годишният крадец е причинил щети на сума 20 хил. евро крадейки от най-малко 32 къщи. Разследването на полицията разкрива, че мъжът е успял да измами местните облечен във фалшива униформа на общински служител. Той е проучвал домовете, от които по-късно е крал, преди да прескочи оградите и да реже медни тръби без да изключва газоподаването – нещо, което е можело да причини експлозия.
Крадецът е бил хванат при един от случаите от собственик на имот, но се е измъкнал представяйки се, че е бил изпратен от общината по работа. След няколко инцидента властите успяват да получат снимка на мъжа от охранителна камера. С нея полицията обикаля местните пунктове за вторични суровини, където тръбите са били продавани.
На един от тях, където мъжът е продал голямо количество тръби полицията успява да го идентифицира чрез допълнителни записи от охранителни камери и се свързва с българските власти, които съдействат за залавянето му. По-късно мъжът е открит в дома си в град Теулада и е задържан. В момента чака процес.


Тагове: туристи, Бургас
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150