EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Туризъм:Търсим компенсаторни пазари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Туризъм:Търсим компенсаторни пазари

mail16:10 | 24.03.2015прегледи 771 коментарикоментари 0


Не бива да се фокусираме върху Русия и Украйна като отлив на туристи, тъй като "те не са държавите, които формират нашия туристически продукт на сто процента".
Русия е на четвърто място по брой на туристи в България, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.
Както стана ясно правителството на Русия официално е забранило на служители от службите на сигурност, армията, пенсионери и деца да почиват на курорти в България, като отговор на европейските санкции. Забраната се отнася за всички членки на ЕС, подкрепили санкциите срещу Русия.
По данни на туристическия бранш този сезон се очаква ръст на туристите от Европа и Балканите, спрямо предходната година. На база на предварителни заявки, от Германия се очакват с 5% повече туристи, от Литва и Латвия - с 40%, от Австрия - с 10-15% и от балканските държави - с между 5 и 10%, каза министърът.
Тя отбеляза, че още миналата година са предприети действия за облекчаване на визовите процедури с Турция, Русия, Беларус, Украйна, Казахстан за техни туристи.
Освен това, са разработени целеви рекламни кампании във всички компенсаторни пазари. Ще има повече от 20 хиляди излъчвания на рекламни клипове за България по паневропейските телевизии. Предприета е и специална кампания в Азия, обясни
Николина Ангелкова.
В момента е важно да се обединят усилията на държавата, общините и туристическия бранш за развитие на отрасъла, посочи Ангелкова.

 


Тагове: туризъм, пазар
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg