EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Туризмът със заместник-министър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Туризмът със заместник-министър

mail14:45 | 04.07.2013прегледи 468 коментарикоментари 0


Ще има заместник-министър в икономическото министерство , който ще отговаря специално за туризма, съобщи пред журналисти днес премиерът Пламен Орешарски. Очаква се новият зам.-министър да бъде назначен още следващата седмица. В разгара на активния  сезон няма да правим структурни промени, посочи премиерът. Днес той се срещна в Министерски съвет с представители на организациите от туристическия бранш. На срещата присъстваха вицепремиера Даниела Бобева, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и експерти от икономическото министерство.
До две седмици работна група, организирана от Даниела Бобева, ще събере от представителите на туризма спешните за решаване проблеми и те ще бъдат внесени в МС за обсъждане и намиране на решение, съобщи още Орешарски. Следващите два месеца ще се подготвя и обсъждане на стратегията за развитие на бранша, добави той.
Байко Байков, председател на УС на Асоциацията на българските туроператори посочи, че представителите на бранша са поискали създаване на министерство на туризма и са срещнали разбиране от страна на изпълнителната власт по този въпрос.
Министър Драгомир Стойнев информира, че комисиите, които правят категоризирането на туристическите обекти ще работят нормално и няма да има забавяне. Министърът посочи, че ще се навакса и забавянето на обществените поръчки за реклама, където не са подписани договори за 14 млн. лева. За това забавяне той обвини правителството на ГЕРБ и служебния кабинет.БТА

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048