EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Туризмът в Сапарева баня в пълен капацитет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Туризмът в Сапарева баня в пълен капацитет

mail16:15 | 25.08.2020прегледи 426 коментарикоментари 0


От началото на годината до 15 август над 26 хил. туристи са пренощували в местата за настаняване в област Кюстендил. Това показват данните от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ). Най-много от тях - над 12 хил., са отседнали в община Сапарева Баня. От тях българските туристи са над 11 хил., като има посетители от Украйна, Република Северна Македония, Франция, Русия, Израел и други.

В Сапарева баня има 102 категоризирани къщи за гости и в момента е резервиран пълният им капацитет. Това е тенденция, която се наблюдава през последните месеци като следствие от пандемията. Представители на бизнеса посочват, че е добре да се обмислят конкретни стимули или облекчения именно за собствениците на къщи за гости. Според тях положително влияние би оказало и целево отпускане на средства за реклама на по-малките общини. В района има множество архитектурни обекти, които попадат в частни терени, и това затруднява разкопките. От бранша посочват, че от голяма полза ще е воденето на разговори с ресорните институции за преодоляването на тези трудности.

СПА туризмът трябва да се развива и популяризира целенасочено. Той е ключов за утвърждаването на България като дестинация за четири сезона. Сапарева баня е пример за целогодишна дестинация. Това коентира вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на работна среща с представителите на местата власт и бизнеса в общината.

Информацията е на Министерството на туризма


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg