EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Туризмът в Родопите неразработен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Туризмът в Родопите неразработен

mail12:15 | 19.09.2012прегледи 676 коментарикоментари 0


Под заглавие "България: между рая и ада" британският вестник "Индипендънт" публикува пътепис, посветен на пещерата "Дяволското гърло" и село Гела в Родопите, свързани с легендата за Орфей.
В Родопите се крие село Гела, идеалното място за луксозно уединение. Внимавайте обаче: "Дяволското гърло", обширна и страшна пещера, е съвсем наблизо, предупреждава авторът на пътеписа Филип Норман.
В материала си той подробно описва легендата за Орфей, пещерата и селото, местната кухня, както и възможностите за туризъм. Авторът отбелязва, че след като комунистическите страни се отварят за западните туристи, страната е асоциирана с евтини туристически пакети главно по Черноморието, в курорти като Бургас и Варна, а "райони с изключителна красота и очарование  като Родопите са останали неразработени." Докато Турция и Гърция развиха туристическите си пазари, България остана в "отвъдния свят" на бира, чипс и на едни от  най-ужасните сувенирни кукли на планетата, отбелязва статията. Днес Орфей е необходим, за да поведе страната към по-престижния пазар без поглеждане назад, пише Филип Норман. БТА
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg