EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ТУ София откри високотехнологична лаборатория

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ТУ София откри високотехнологична лаборатория

mail17:00 | 11.06.2014прегледи 1470 коментарикоментари 0


Технически университет - София откри нова лаборатория за автоматизирано проектиране на електронни системи, която ще подпомага обучението на студентите по микроелектроника, съобщи университетът. Официалното откриване на "Ментор Графикс”лаборатория бе вчера.
Лабораторията е създадена под ръководството на доц. Анна Андонова и със съдействието и подкрепата на американската фирма Mentor Graphics Corporation и нейния български партньор - Хайкад Инфотех.
Лабораторията ще разполага с най-съвременен софтуер за проектиране в електрониката и микроелектрониката. В нея ще се обучават студенти за работа с високотехнологични софтуерни продукти с цел да се подпомагат нуждите на индустрията в България. Заложените концепции и обучителни програми са създадени по най-нови учебни методологии и целят да развиват познания у студентите.
Студентите, обучаващи се в лабораторията ще бъдат способни да разработват самостоятелно електронни и електромеханични продукти от концепцията до цялостно проектиране на електронните схеми, интегрирани в механична среда под ръководството на научни ръководители с голям опит в електрониката.
Процесът на проектиране, симулация и създаване на прототипи се извършва изцяло в компютърна среда. Ще бъдат използвани модерни софтуерни продукти за симулация и анализ на термо- механичните характеристики на разработваните изделия и системи.
Изследователската лаборатория ще подпомага на млади български учени да участват активно със собствени разработки в международни научно-изследователски проекти, както и ще служи за връзка с индустрията, като предлага възможности за провеждане на демонстрации за български фирми, работещи в сферата на електрониката и микроелектрониката.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg