EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тръмп уволнява посланиците на Обама

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп уволнява посланиците на Обама

mail07:38 | 08.01.2017прегледи 2915 коментарикоментари 0


Екипът на Доналд Тръмп по прехода издаде общо нареждане назначените от президента Барак Обама посланици да напуснат постовете си до встъпването в длъжност на новия президент на 20 януари. Това съобщи американският посланик в Нова Зеландия, цитиран от Ройтерс. "Аз ще си тръгна на 20 януари", заяви посланик Марк Гилбърт в съобщение до Ройтерс в Туитър.
    Нареждането, което важи за всички, "без изключения", се съдържа в изпратена от Държавния департамент на 23 декември грама, уточни Гилбърт, като потвърди информация във в. "Ню Йорк таймс". Вестникът цитира дипломатически източници, според които предишните американски правителства - и репубрикански, и демократически, са удължавали сроковете, за да имат възможност посланиците, особено тези с деца в училищна възраст, да останат в съответните страни още няколко седмици или месеци.
    Представители на Държавния департамент и на екипа на Тръмп по прехода не бяха открити за коментар, отбелязва Ройтерс.
    Ако нареждането бъде изпълнене, САЩ може за месеци да останат без утвърдени от Сената посланици в ключови държави като Германия, Канада и Великобритания, отбеляза "Ню Йорк таймс". Висш представител от екипа на Тръмп казал за вестника, че в тази мярка няма злонамереност и че единствената й цел е да гарантира, че дипломатическите представители на Обама ще напуснат постовете си навреме, точно както и хилядите политически помощници в Белия дом и федералните служби.
    Готвейки се за встъпването си в длъжност, Тръмп твърдо смята да не остави на поста му нито един политически назначен от Обама служител и да анулира много от постигнатото от предшественика му в областта на външната и вътрешната политика, пише "Ню Йорк таймс".
    Дипломати са казали пред вестника, че нареждането ги е хвърлило в смут и ги принуждава спешно да търсят решения и да си осигурят визи, за да могат децата им да си довършат срока.


Тагове: САЩ, посланици
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg