EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Тръмп спря левичарските набези

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп спря левичарските набези

mail15:35 | 09.11.2018прегледи 526 коментарикоментари 0


Владимир Каролев, Фейсбук

Тръмп вече ще има реален враг, срещу когото да мобилизира републиканците - Нанси Пелоси.

Какво се случи на изборите в САЩ?

1. Тръмп правеше обиколки за подкрепа почти само на кандидатите за Сената. И републиканците печелят историческо мнозинство там.

2. Републиканският Сенат ще блокира всеки опит за импийчмънт (ако има, за което вече се съмнявам, след като новата шефка на камарата Пелоси вече би отбой) и ще осигури цунами от консервативни съдии както във Върховния им съд, така и в щатските, апелативните и т.н. съдилища.

Пенсионира ли се още един върховен съдия, при този състав на Сената ще бъде номиниран и одобрен консерватор, превръщайки наследството на Тръмп дори само за един мандат в епохално (30+ години следа заради доживотните мандати). Апелативните съдилища пък гарантирано ще бъдат бетонирани срещу левичарски набези.

3. Демократите печелят нетно около 30 мандата в долната камара - точно средностатистически в исторически план. Както казах,

само 4 пъти се е случвало действащ президент да добави депутати там на изборите, и то вследствие на някакви национални катастрофи, при които народът се е обединявал по непартиен признак.

4. Противниците на Тръмп от Републиканската партия в долната камара бяха оставени да се оправят както знаят. И си изпозагубиха изборите. Тоест, Републиканската партия вече е партията на Тръмп и Макконъл.

5. Демократите имат мнозинство в долната камара, което ще им позволи да блокират законодателните инициативи на Тръмп и да му правят анкетни комисии, да ровят по руската тема, данъци и т.н.

6. Тръмп вече ще има реален враг, върху който да хвърля отговорността за всички несполуки и срещу когото да мобилизира републиканците - Нанси Пелоси като лидер на долната камара.

Досега той контролираше на хартия всичко (макар някои републиканци да го саботираха) и не можеше да обясни ясно защо не успява да построи стената, да реформира здравеопазването и т.н.

А на наш терен българското пишман дясно отново се радва, че американските социалисти са победили в 30-ина района. После се чудят що хората възприемали Бойко за десен и що имал 95 депутати...

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg