EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Тръмп свали акциите и на "Локхийд Мартин"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп свали акциите и на "Локхийд Мартин"

mail18:15 | 15.12.2016прегледи 1760 коментарикоментари 0


Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп разкритикува друг голям доставчик в сферата на отбраната, съобщава Reuters. Тръмп заяви, че цената на програмата за изтребителя F-35 на компанията „Локхийд Мартин“ е прекалено висока.
Акциите на компанията паднаха с около 4% в ранната търговия след критиката на новия държавен глава, изразена чрез публикация в социална мрежа. Стойността на акциите на няколко други изпълнители в отбранителната сфера също спадна.
„Програмата за F-35 и цената са извън контрол. Милиарди долари могат и ще бъдат спестени от военни (и други) покупки след 20 януари“, написа Тръмп.
Джеф Бабионе, директорът „Локхийд Мартин“ по програмата за F-35, отговори, че компанията му разбира притесненията относно достъпността и е инвестирала милиони долари, за да намали цената.
Преди седмица Тръмп призова правителството да отмени закупуването на новия самолет „Еър форс Уан“ на „Боинг“, предаде Reuters.
„Боинг строи чисто нов „Еър Форс Уан“ 474 за бъдещия президент, но цената е извън контрол, над 4 млрд. долара. Отменете поръчката“, каза Тръмп в съобщение в „Туитър“. Малко след това пред репортери в Ню Йорк Тръмп каза: „Самолетът е напълно извън контрол. Смятам, че това е нелепо. Смятам, че „Боинг“ леко преувеличават“.
„Ние искаме „Боинг“ да прави много пари, но не чак толкова много“, допълни той. Сумата на договора за разработването на новия самолет за президента на САЩ възлиза на само 170 млн. долара, а не на четири милиарда. Това обявиха от самолетостроителната компания „Боинг“ в отговор на критиките на новоизбрания президент Доналд Тръмп, че разработването на самолета е прекалено скъпо, предаде Reuters.
„В момента имаме договор за 170 млн. долара за определяне възможностите на този сложен военен самолет, отговарящ на уникални изисквания за президент на САЩ“, се казва в изявление на компанията. „Ние очакваме да работим в ВВС на САЩ в следващите фази на програмата, позволяваща ни да осигурим най-добрите самолети за президента на най-добрата цена за американските данъкоплатци“, се казва още в него.
Акциите на „Боинг“ паднаха след изказването на Тръмп.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg