EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тръмп предлага данъчна революция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп предлага данъчна революция

mail09:35 | 10.08.2016прегледи 2489 коментарикоментари 0


Номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще ореже данъците, облекчи тежките финансови регулации и освободи енергийния сектор, като се зарече да „стартира с отскок Америка“, чрез нов икономически план, ако бъде избран, предава AFP.
Милиардерът направи своите предложения по време на реч в Детройт, при опит да вдъхне нов живот на кампанията си и да се фокусира върху политики, които го разграничават ясно от Хилари Клинтън.
Тръмп изложи серия от политики за активиране на буксуващата икономика, които включват рязко орязване на корпоративния данък от 35 % на 15 %, в опит да бъдат върнати американските компании, които са се преместили в чужбина.
Той също така предложи въвеждането на 10 % данък върху „трилионите долари на американски бизнеси, които сега се намират в чужбина“.
Тръмп също така предлага личните данъци да спаднат до 33 %, в сравнение с 39,6 % в момента.

От своя страна кандидатът за президент от Демократическата партия Хилари Клинтън смята, че икономическата програма на нейния съперник Доналд Тръмп няма да помогне на мнозинството американци, а ще бъде от полза само на богатите. Това заяви тя свои привърженици в град Сейнт Питърсбърг,  щата Флорида, предаде ТАСС.
Съветниците, които са помагали на бизнесмена да напише тази програма, Хилари Клинтън нарече "момчета от хедж-фондове, момчета-милиардери". "Те са се опитали да представят неговите стари, измъчени идеи като нови, но ние чухме отново всичко това, което вече знаем. Неговата програма за намаляване на данъците ще даде огромни данъчни привилегии на големите корпорации и на истински богатите, какъвто е самият той, както и на момчетата, които са му написали речта", каза Хилари Клинтън.
Тръмп обеща данъчни облекчения за работещите семейства и корпорациите, като така ще осъществи най-голямата данъчна революция в САЩ от времето на Роналд Рейгън.
 


Тагове: Тръмп, данъци
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg