EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Тръмп иска силен долар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп иска силен долар

mail07:20 | 27.01.2018прегледи 11675 коментарикоментари 0


Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че иска "силен долар", предаде Франс прес. Агенцията отбелязва, че тези негови думи противоречат на изказването на американския министър на финансите Стивън Мнучин на Световния икономически форум (СИФ) в Давос. Коментарът на Тръмп повиши отново курса на долара, който спадна до тригодишно "дъно" след изявлението на Мнучин от сряда.
 Курсът на американската валута "би трябвало да се основава на силата на страната, ние се справяме толкова добре, че страната ни отново става икономически силна" и най-сетне аз искам силен долар", каза Тръмп в интервю за американската телевизия Си Ен Би Си, което даде в Давос. Президентът на САЩ увери, че думите на финансовия министър са били "извадени от контекста".
След изявлението на Тръмп курсът на еврото спрямо долара, който по-рано днес премина символния праг от 1,25 за първи път от 2014 г., се понижи до 1,24, отбелязва Франс прес.
Агенцията припомня, че в сряда Мнучин каза, че "един по-слаб долар" е "добър (за Съединените щати)", тъй като благоприятства "търговията и (икономическите) възможности".
 Тръмп каза още в интервюто, че Съединените щати ще останат в Транстихоокеанското партньорство (ТТП), ако американските преговарящи успеят да постигнат по-добро споразумение, предаде Асошиейтед прес.
 Малко след като встъпи в длъжност през януари миналата година, президентът на САЩ изтегли страната от ТТП - договор за свободна търговия в Азиатско-тихоокеанския регион. Тръмп каза, че ще се стреми към индивидуални споразумения с отделните страни по ТТП, припомня АП.
 Президентът на САЩ освен това се опитва да предоговори Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА).
  Вчера бяха показани откъси от интервюто, което ще бъде излъчено днес.


Тагове: Тръмп, долар
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg