EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Тръмп и Макрон - младият претендент

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп и Макрон - младият претендент

mail09:35 | 26.04.2018прегледи 2003 коментарикоментари 0


Човек можеше да си помисли, че в сряда в Белия Дом се разиграва сцена от „Семейство Сопрано“, когато босът засипа с хвалби младият мъж, който дойде да покаже уважението си, пише британското издание The Times в материал, представен без редакторска намеса.

Първо президентът на САЩ Доналд Тръмп се поклони по френски маниер и целуна френския си колега Еманюел Макрон по двете блузи. После големият мъж показа огромната си привързаност към миниатюрния французин, когото нарече „моят голям приятел... моят специален приятел“.

Навлизайки в личното пространство на Макрон, той се наведе и опипа костюма му. „Да махнем този пърхот от ревера ви. Трябва да го направим перфектен. Той е перфектен“, заяви президентът на свободния свят.

Настроението се подобри. Макрон премина на френски, без преводач, за да постави въпроса си за запазване на ядрената сделка с Иран. Господ Тръмп отговори с една „филипика“ (гневна изобличителна реч. Терминът идва от цикъл обвинителни речи на древногръцкия оратор Демостен срещу македонския цар Филип II, на базата на които Цицерон изгражда своите обвинения срещу Марк Антоний и оттогава думата „филипика“ става нарицателна за подобни обвинителни тиради – бел. „Фокус“), но предпочете да не се мръщи прекалено дълго. В хода на съвместната им пресконференция няколко часа по-късно, двойката се върна към най-доброто. Тръмп отново целуна бузата на „господин МакКрон“, както нарича френския лидер, който, от куртоазия, отговори на много въпроси на отличен английски.

Господин Макрон, драматичен актьор-аматьор, плуваше в свои води в това шоу. Той изчисли играта на своя колега в Белия Дом и се зае да го обезоръжи с ласкателства. Той създаде отношения с почти синовно уважение към мъжа, който е с тридесет години по-възрастен от него. Това му позволява да говори открито по чувствителни въпроси, както си мисли Макрон.

Той приложи същата „твърда любов“ и на президента Путин, изразявайки нескритото си уважение, докато междувременно учтиво го упрекваше, както направи във Версай миналата година, за намесата във френските избори.

Макрон направи кариера като изграждаше отношения с по-възрастни и могъщи мъже. Франсоа Оланд нае сияйният 34-годишен мъж като служител в двореца и беше като ударен от гръм, когато неговото протеже се превърна в негов съперник и му отне работата.

С дълбока вяра в своя собствен интелект и чар, Макрон с удоволствие се опитва да постигне своето в игра със скептични противници. Най-интелигентният френски лидер след Франсоа Митеран, той вярва в „игра на парадокси“, в която може да играе твърдо, печелейки доверието на своите събеседници.

Неговите опоненти казват, че не е толкова умен, колкото си мисли. Републиканската партия заяви миналата седмица, че Тръмп си играе с Макрон, а не обратното. Президентът на САЩ, който не е харесван от 80% от французите, „използва либералността на Макрон, за да спечели уважение на международната сцена“, казват от американската партия.

Противниците на Макрон чакат неговата „политика на прелъстяването“ да се провали. Засега той не е получил почти нищо от Тръмп. Вчера френската телевизия BFM даде един месец на Макрон да спечели отстъпки от САЩ. „Ако се провали, тази връзка може да се обърне срещу него като бумеранг“, предупредиха от там.

превод:агенция Фокус, снимка: Twitter


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905