EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тръмп втори в Айова, Клинтън наравно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп втори в Айова, Клинтън наравно

mail09:05 | 02.02.2016прегледи 1016 коментарикоментари 0


Републиканецът Тед Круз печели първичните избори в Айова – първо гласуване в президентската надпревара в САЩ – в оспорвана надпревара с водещия кандидат Доналд Тръмп и сенатор Марко Рубио, предаде AFP, позовавайки се на прогнозите на американски медии, цитирани от агенция Фокус.
Американките медии CNN, Fox News, MSNBC и ABC News прогнозират резултати в полза на Круз пред милиардера Тръмп и адвоката от Флорида Рубио, които се борят за второто място. Официалните данни след обработени 85% от вота показват, че Круз води с 27,7%, Тръмп има 24,4%, а Рубио 23,0%.

Милиардерът Доналд Тръмп каза, че е доволен от второто място на първичните избори сред републиканците в Айова, независимо, че по-рано не се съгласяваше на нищо друго, освен победа, предаде РИА Новости. „Ние финиширахме втори. Това е чест за мен“, каза Тръмп пред приветстващи го поддръжници, излъчено по местните телевизии. Той поздрави сенатор Тед Круз с победата. Тръмп обеща на поддръжниците си да спечели следващия вот в Ню Хемпшир и Южна Каролина. Републиканецът Майк Хакаби съобщи в „Туитър“, че се оттегля от президентската надпревара в САЩ, предаде РИА Новости. Същото решение взе и бившият губернатор на Мериленд Мартин О‘Мали, напускащ надпреварата при демократите заради ниските резултати на първичните избори в Айова.

Хилари Клинтън и Бърни Сандърс са с почти равна подкрепа на партийните събрания на демократите в централния американски щат Айова, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. При преброени резултати от 95 процента от изборните райони Клинтън води с 0,2 процента на своя опонент, посочва ДПА. Бившата първа дама получава 49,8 процента, а Сандърс - 49,6 процента.
Според изчисления на Асошиейтед прес това означава, че Клинтън си е осигурила подкрепата на 12 от 24-те делегати от Айова за конгреса на демократите през юли, който ще определи официално кандидата на партията на президентските избори в САЩ през ноември. Сандърс има до момента 11 делегати. Последният делегат от Айова ще бъде бонус за победителя в щата.
Хилари Клинтън изрази увереност пред свои привърженици, че именно тя ще е кандидатът на демократите на президентските избори, предаде ТАСС.
Бърни Сандърс каза, че има почти равен резултат с Хилари Клинтън.
"Ние нямахме политическа организация, нямахме пари, име, не ни познаваха... И тази вечер, когато резултатите все още не са ясни, бихме казали, че сме почти наравно с" Клинтън, заяви пред свои поддръжници Сандърс - сенатор от Върмонт, самоопределил се като социалист и обещаващ "политическа революция".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg