EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Тръмп води с 1%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп води с 1%

mail06:40 | 02.11.2016прегледи 1540 коментарикоментари 0


Републиканският кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп за първи път от май насам изпреварва по популярност съперничката си от Демократическата партия Хилари Клинтън, показва публикувано във вторник допитване на телевизия Ей Би Си и в. "Вашингтон пост", цитирано от ТАСС.
По най-нови данни за Тръмп на изборите на 8 ноември са готови да гласуват 46 процента от анкетираните, а за Клинтън - 45 процента. За кандидата на Либертарианската партия Гари Джонсън смятат да дадат гласа си 3 процента от запитаните, за кандидатката на Зелените Джил Стайн - 2 на сто, а останалите анкетирани са дали други отговори.
Според Ей Би Си и в. "Вашингтон пост" за последен път Тръмп е изпреварвал Клинтън по популярност през май. Смята се, че основната причина републиканецът да поведе в допитванията е възобновеното разследване на ФБР за имейлите на Клинтън от времето, когато беше държавен секретар.
Допитването е извършено между 27 и 30 октомври с 1128 участници.
На 28 октомври директорът на ФБР Джеймс Коми уведоми Конгреса, че подновява разследването срещу Клинтън за нарушения при използването на електронната й поща. Решението на Коми предизвика ожесточени критики от страна на демократите, посочва ТАСС.
Не са известни подробности за това в какво се състоят новите следствени действия на ФБР и каква е целта им. Предишното разследване приключи през лятото. През юли ФБР и министерството на правосъдието, което изпълнява и функциите на генерална прокуратура, обявиха, че няма да привличат под отговорност Клинтън за използването на частен сървър за служебна електронна кореспонденция, докато беше държавен секретар.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg