EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Тръмп vs. социалните мрежи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп vs. социалните мрежи

mail11:45 | 29.05.2020прегледи 647 коментарикоментари 0


Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, чиято цел е да ограничи защитата, с която се ползват социалните мрежи, и свободата, с която разполагат при модериране на съдържанието си.

"Ние сме тук днес, за да защитим свободата на словото от една от най-големите заплахи", заяви Тръмп от Овалния кабинет при подписването на този документ, който вероятно ще доведе до дълга съдебна битка, отбелязва Франс прес.

Тръмп обвини Туитър в действия, неприсъщи на една неутрална платформа, след като социалната мрежа за първи път постави предупредителен знак на някои негови постове, подсказвайки на абонатите си да проверят достоверността на съдържащите се в тях твърдения:

"Малък брой медийни монополи контролират голяма част от всички публични и частни комуникации в Съединените щати. Те разполагат с неконтролирана власт да цензурират, редактират, скриват или модифицират всякакъв вид комуникация между отделни личности и широката публика", изтъкна Тръмп по отношение на гигантските технологични компании от Силициевата долина.

Президентът на САЩ  заяви, че указът му съдържа изискване за създаването на нови законови правила за дейността на социалните мрежи, за да не може вече да се ползват от същата юридическа защита, както досега.

По-рано шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви, че големите социални мрежи не бива да се превръщат в пазители на политическата реч в интернет. Той каза това, след като Тръмп заплаши да наложи регулации на тези компании, предаде ДПА.

"Не смятам, че Фейсбук или която и да е интернет платформа трябва да бъде арбитър на истината", каза Зукърбърг в интервю за CNBC и определи подобен сценарий като нещо опасно./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg