EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тръмп & Меркел обсъждат обучение на работници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп & Меркел обсъждат обучение на работници

mail08:20 | 18.03.2017прегледи 6887 коментарикоментари 0


Среща между президента Доналд Тръмп и германския канцлер Ангела Меркел на тема професионалното обучение вчера предложи ново доказателство за влиянието на "първата дъщеря" в Белия дом, предаде Асошиейтед прес.
Американски представител заяви ,че екипът на Меркел е предложил Иванка Тръмп да организира срещата. По време на събитието Тръмп и Меркел разговаряли с американски и германски бизнес лидери, обсъждайки как компаниите могат по-добре да обучават работници.
Във встъпителното си слово Тръмп заяви: "Обучението на нашата работна сила за 21 век е приоритет" и добави: "Искаме да се погриим да имаме програмите за развитие на работната сила, необходими, за да гарантират, че тези работни места ще се запълнят от американски работници".
Иванка Тръмп, която е поканила американските бизнес лидери, присъстващи на срещата, била водеща на дискусията. Тя похвалила амбициите на баща си да създаде милиони работни места и подчертаа необходимостта от частни инвестиции, заявявайки, че "изобретателността и креативността идват от частния сектор".
Разговорът беше фокусиран върху професионалното обучение и развитието на работната сила, а не върху по-трънливата тема за международната търговия. В края на срещата Иванка Тръмп съобщи, че ще бъде създадена работна рупа, която ще представи доклад в срок от три месеца, очертаващ подробно програмите, които биха могли да се разширят и начините, по които страните могат да работят заедно.
Това е втората международна среща на тема работна сила, координирана от Иванка Тръмп. По време на визитата на канадския премиер Джъстин Трюдо миналия месец тя организира среща за икономическите възможности за развитие за жените, пак по предложение на офиса на Трюдо.
От страна на САЩ в срещата участваха представители на Доу Кемикъл (Dow Chemical), Ай Би Ем (IBM), Сейлсфорс (Salesforce), а от Германия - шефове на Бе Ем Ве (BMW), Сименс (Siemens) и Шефлер (Schaeffler). Студенти, участващи в програми за професионално обучение, споделиха опита си.
Представители на администрацията на Тръмп бяха съветникът на президента и съпруг на Иванка Тръмп Джаред Къшнър, икономичесикят съветник на Белия дом Гари Кон, министърът на търговията Уилбър Рос, началникът на президентската канцелария Райнс Прийбъс и Дина Хабиб Пауъл от банка Голдман Сакс, която се очаква да бъде назначена за заместник-съветник за националната сигурност по стратегическите въпроси и е смятана за "човека на Иванка Тръмп в Белия дом.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg