EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тръгна част от трета метролиния + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръгна част от трета метролиния + видео

mail23:00 | 26.08.2020прегледи 1777 коментарикоментари 0


В сряда ще бъде пусната в експлоатация третата линия на метрото в участъка от "Хаджи Димитър" до "Красно село", съобщават от ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура". По традиция пътуването по най-новия участък ще е безплатно в деня на откриването за всички, които искат да разгледат новите метростанции в София. След 14.30 гражданите ще могат да ползват метрото по маршрута "Хаджи Димитър" - Орлов мост - НДК - бул. "България" до метростанция "Красно село". Превозването на пътници ще се осъществява с 20 чисто нови, модерни метровлака "Инспиро" с възможност за безпилотно управление. На пероните са монтирани автоматични предпазни врати. Пътниците ще имат възможност да закупуват билети и с банкови карти. Общото времетраене на пътуването от квартал "Хаджи Димитър" до квартал "Красно село" ще отнема около 15 минути.

Ето какво каза по този повод кметът на София Й. Фандъкова: "Днес е важен ден за София, защото се реализира план, заложен преди 48 години – изграждане на софийското метро с три линии. До днес имахме две линии, които се пресичат, а днес градът ни вече има истинска метромрежа, която ще продължим да разширяваме.

От днес метромрежата на София е 48,2 км., а само преди десетина години беше 9,6 км. Започнахме от 70 хил. пътника на ден, а от днес вече 400 хил. души ще могат да пътуват с метрото всеки ден.

Участъкът, който пускаме, е 8 км с 8 станции от „Хаджи Димитър“ в „Подуяне“ през Орлов мост и НДК до „Красно село“.

Благодаря на първо място на инж. Стоян Братоев, директор на „Метрополитен“ за огромните усилия, труд и упоритост пред трудностите. Благодаря на всички строители, проектанти, надзорници, инженери, които 4 години работиха по този участък – днес те заслужават да празнуват и да бъдат уважени.

Благодаря на всички, които ни подкрепяха за осигуряване на финансирането и на комисаря по "Кохезия и реформи" на Европейската комисия г-жа Елиза Ферейра, която днес ни поздравява за пускането на третата линия на метрото. За последните 10 години успяхме да осигурим над 2 млрд. лв. за строителството на метрото на София, от който половин милиард са собствените средства, които гарантирахме.

Благодаря на софиянци за разбирането и подкрепата.

Честито!

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145