EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тръгна процедурата за яз. „Луда Яна”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръгна процедурата за яз. „Луда Яна”

mail09:00 | 28.09.2012прегледи 484 коментарикоментари 0


Подписан е договор с консорциум „Г.Каравокирис и партньори инженерни консултанти С.А. – Едафос инженерни консултанти С.А” за обследване на площадката и проектиране на яз. „Луда Яна”. Изпълнителят ще трябва да изготви също тръжната документация за строителството на съоръжението и на пречиствателна станция за питейни води към него, съобщи МОСВ.
Срокът за изпълнение на договора е 38 месеца. Стойността му е 1,392 млн. евро с ДДС, които включват също и авторски надзор по време на строителството на язовира. Предвижда се строителството на „Луда Яна” да стартира през 2013 г.
Язовирът ще доставя питейна вода за над 45 хил. души в района на Панагюрище. Понастоящем той се водоснабдява от магистрален водопровод „Марица”, който е на повече от 30 години и е крайно амортизиран. По тази причина и заради продължителното засушаване, довело до силно намаляване на обема на ползваните водоизточници, от 18 юли 2012 г. в Панагюрище бе въведен режим на водоподаването.
Изграждането на яз. „Луда Яна” ще реши трайно проблема и ще осигури достатъчно количество вода за питейни нужди. Строителството на язовира ще подобри жизнената среда в региона и ще създаде работни места за времето до неговото завършване. Предвижда се то да стартира през 2013 г.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg