EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Трусове в bTV и тв 7

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трусове в bTV и тв 7

mail07:45 | 13.09.2013прегледи 1776 коментарикоментари 0


Нов собственик има bTv – подобни информации се разпространяват в мрежата за втори път през последните три-четири месеца. Този път слухът тръгна от коментари на зрители във фейсбук страницата на телевизията, които твърдят, че медията вече е изляло собственост на ДПС и Делян Пеевски.
От своя страна ръководството на канала отговори в мрежата:
„Лъжа е, че Би Ти Ви е продадена. "Тази "информация" категорично не е вярна. Определени анонимни и жълти сайтове водят целенасочена платена кампания и от известно време я разпространяват, за да се подкопае доверието в Би Ти Ви". Красимир Гергов има акции в медията.
Измислиците са част от сценарий, който цели да дискредитира честните медии в България, пишат още от телевизията.
"Би Ти Ви е собственост на Central European Media Enterprises, в която основен акционер е американската компания Time Warner. Тази информаиця може лесно да бъде проверена, а всяка промяна в собствеността на медията ще стане веднага публично достояние, и то в международен мащаб", завършва отговорът на медията във фейсбук.
От своя страна "Протестна мрежа" коментира поведението на някои политици в медиите:
"По повод последните ТВ участия на Сергей Станишев и Лютви Местан, изразяваме острото си несъгласие с неприкритите опити за задушаване на свободното слово в ефира.
Назидателното отношение на политици с власт, каквито са Станишев и Местан, е недвусмислен опит за сплашване и създаване на атмосфера на страх и зависимост в медиите. Тези опити идват след писмото на председателя на Народното събрание Михаил Миков, в което обвини медиите, че увеличават напрежението с начина, по който отразяват протестите.
Председателите на двете основни партии, крепящи кабинета, се изявиха последователно в ефира на bTV в понеделник и сряда. Интервютата им бяха отразени от редица други имедии, а в социалните мрежи оценките за поведението им в ефир далеч не бе ласкаво.”
Трусове има и в тв 7, телевизията, близка до управляващите.Николай Бареков пак обяви намерението си да стане политик, заявявайки, че напуска поста на изпълнителен директор на ТВ7, „Супер 7" и „Нюз 7". Той допълни, че иска да създаде гражданско движение, което да влезе в парламента и да отправи в опозиция БСП,ГЕРБ, ДПС и Атака.

Председателят на борда на директорите в No Frame media Емил Кошлуков, който води политическо ток шоу по същата телевизия, обяви, че напуска поста си председател, малко след като приключи пресконференцията по повод новия тв сезон. Трябва да се отбележи, че на брифинга, той не даде знак, че ще последва драматично оттегляне.
Все пак стана ясно, че Иван Гарелов и Елена Йончева ще правят предаване, наречено "Оригиналът" в ефира на тв7. То ще стартира в началото на октомври, като в него ще доминират коментари за политическата ситуация в България, плюс разследваща журналистика.

Обществените медии - БНР и БНТ през последните години и в една медийна криза, са острови на стабилност, коментира проф. Георги Лозанов, председател на СЕМ при обсъждане в НС на отчета на регулатора за 2012 г.


 


Тагове: трусове, bTv, тв 7
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg