EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трудни дни за стартъпите в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трудни дни за стартъпите в Германия

mail08:35 | 19.07.2022прегледи 866 коментарикоментари 0


Стартиращите компании в Германия са привлекли по-малко инвестиции през първата половина на тази година в сравнение със същия период на 2021 г., когато беше отбелязан рекорд, предаде ДПА.

От януари до юни в стартъпи във Федералната република са инвестирани €6 млрд. рисков капитал, при €7,6 млрд. през първите шест месеца на миналата година, което е понижение от 20%.

Въпреки това германските стартиращи компании през 2022 г. регистрират в инвестиционен план второто си най-добро първо шестмесечие, откакто се води статистика. Това става ясно от проучване, направено по поръчка на одиторската и консултантска фирма EY.

За да привлекат капитал, стартиращите компании разчитат на инвеститори, по-специално на фондове за рисков капитал, тъй като обичайно през първите години от своята дейност те не формират печалби. Негативните икономически ефекти от войната в Украйна и политиката на редица централни банки за повишаване на основните лихвени проценти, което оскъпява кредитите, обаче оведоха до спад в интереса на редица инвеститори към стартъпите, отбелязва ДПА.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg