EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трудни времена и за Виена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трудни времена и за Виена

mail13:43 | 27.07.2016прегледи 927 коментарикоментари 0


През първата половина на 2016 г. туризмът в австрийската столица Виена все още се развива по-старому, но въпреки това градът се подготвя за тежки времена, пише вестник Der Standard.
"В международен план на Европа вече не се гледа като на континент, където всичко работи перфектно, дори и ако Виена все още е смятана за един от най-сигурните градове", заяви Норберт Кетнер, управляващ директор на туристически борд във Виена, който предупреди, че добрите тенденции, които се наблюдават в момента, са неустойчиви. Целите на заетите в бранша остават същите, а именно - до 2020 г. броят на нощувките в столицата на Австрия да достигнат 18 млн. За сравнение през 2015 г. те са били 14,3 млн.
За постигане на набелязаната цел е планирано пускането на 20 нови директни връзки, които да свързват Виена с различни точки на света. С приоритет ще бъде гледано към Китай, който към момента е най-важния външен пазар след САЩ. Още през септември тази година ще бъде стартирана директна линия между Виена и Хонконг. В списъка са още Източното крайбрежие на САЩ, Индия и Япония.
Германия обаче остава най-важният източник на туристи за страната, припомнят от редакцията.


Тагове: Виена, туризъм
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg