EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Троян с най-бърз интернет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Троян с най-бърз интернет

mail12:38 | 28.08.2013прегледи 1061 коментарикоментари 0


Троян е на първо място по скорост на интернет връзката със скорост на даунлоуд от малко над 40 Mbps, сред всички градове в България, в които оперират интернет доставчици. Жителите на Момчилград също се радват на сравнително висока скорост на своята интернет връзка. Малкият родопски град заема второ място (със скорост 35 Mbps) в топ 20 на градовете в България с най-бърз интернет. На трето място е град Белослав (малко под 35 Mbps). Първите три града в класацията показват, че скоростта на интернет връзката не зависи от големината на населеното място и броя на населението. София заема 11-то място в топ 20 на градовете с най-висока скорост на интернет у нас. 32 Mbps е скоростта на даунлоуд в столицата, което е с 6 Mbps по-висока от средната за страната. На последната 20-та позиция е Козлодуй, чийто жители ползват интернет със скорост от 28 Mbps.

zoom_sss

България заема 19 място сред всички държави в света по скорост на интернет, според данни от онлайн платформата Netindex. С най-висока скорост на интернет връзката в целия свят се отличава Люксембург. Малкото европейско херцогство не само, че е на първо място по този показател, но скоростта на интернет връзката е значително по-висока от всяка друга държава в света – малко над 127 Mbps, което е 6 пъти по-висока скорост от средната за ЕС (19,75) и близо 10 пъти по-висока от средната за целия свят (13,94). На второ и трето място в световната класация са Хонг Конг и Тайван със скорост на даунлоуд съответно 59 Mbps и 39 Mbps.
България, със своята 19-та позиция, изпреварва държави като Великобритания, Германия, Франция и САЩ. Например, средната скорост на интернет връзката у нас е 26 Mbps, което със 7 Mbps по-висока скорост от тази в САЩ. Скоростта на българския интернет е и близо два пъти по-висока от средната за ЕС. България и Румъния са единствените държави от Балканския полуостров, които попадат в топ 30. Северната ни съседка е на по-горна позиция в класацията, заемайки 13-то място със скорост на интернет връзката от 31 Mbps. Последното място в топ 30 заема Канада със скорост от 18 Mbps.
Като цяло, в топ 30 на държавите с най-високоскоростна интернет връзка близо две-трети (22) са европейски. Това не е случайно, тъй като Европа е на първо място по скорост на интернет от всички континенти.
Платформата Netindex измерва скоростта на интернет връзката в общо 184 държави (в света международно признатите суверенни държави са 194), а на последното 184-то място е Бенин със скорост от 0,84 Mbps.

Източник: Ноема
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg